Project Tachikoma, prototype III eerste 3D prints

Verschillende onderdelen voor het been gedeelte van de derde Tachikoma prototype zijn nu geprint in zowel blauw als grijs ABS. In dit artikel een overzicht met afbeeldingen, geleerde lessen en ontwerp ideeën voor de volgende print iteratie.

Geprinte onderdelen

Het printen van het eerste onderdeel was een frustrerend proces, achteraf gezien had dit diverse redenen. Een oververhitting probleem met de regelaars van de stappen motoren, het kiezen van de verkeerde print oriëntatie en het printen zonder raft waren de meest dominante. Ook speelde de onervarenheid een rol. Op den duur zijn alle problemen overkomen. Zolang in gedachte wordt gehouden dat 3D printen een iteratief proces is waarbij het meestal nodig is om meerdere malen dezelfde print te proberen op verschillende manieren, is het eind resultaat het meer dan waard.

Het afscherm kapje voor over het wiel is als eerste geprint.

Het gedeelte dat tussen het been en het wiel zit, en het aandrijf mechanisme vast houd is als tweede geprint.

Na gewisseld te hebben van grijs naar blauw, werd het mogelijk om het been te printen. Voor een succesvolle print was het nodig om het been op te delen in drie stukken.

Geleerde lessen

  • Beoogde gaten worden altijd iet wat kleiner dan ontworpen, 12 mm wordt ~11.4, 3.2 mm wordt  ~2.8. Een interessant blog post over dit fenomeen staat op de HydraRaptor website (link). Ter compensatie zijn er in het onwerp een aantal gaten groter gedimensioneerd.
  • Door een minimale hoek van 45 graden onder alles toe te voegen wat anders in de lucht zou moeten zweven en dus support materiaal nodig heeft werd een hoop print materiaal en tijd bespaard.
  • Het printen met een raft is dus ver de beste manier, zo goed als geen vervorming van de print, de print blijft goed zitten en het is een minimale moeite om achteraf de print mooi te maken.
  • Printen met de nozzle temperatuur op 225 graden levert het beste resultaat op (geen oozing en voldoende aanvoer), andere geprobeerde temperaturen waren 235 en 220.
  • Netfabb en KISSlicer gaven beide aan dat mijn ontwerp bad triangles bevatte, door in Solidworks de .stl te exporteren in een lagere kwaliteit was dit opgelost. Zie ook dit artikel op de website van Shapeways voor het corrigeren van bad triangles (link).
  • Zowel 0.2 als 0.3 mm laag hoogte zorgen voor een mooie print kwaliteit. Echter kan de keuze hiertussen zorgen voor een behoorlijk verschil in print tijd.
  • Het uitproberen van verschillende oriëntaties, vooral bij de eerste paar test prints leverde waardevolle informatie op over de grenzen van 3D “printbaarheid” van sommige ontwerpen en het uiterlijk / cosmetica van een print.

Kolomboormachine

Om de gaten te verbeteren van diverse 3D geprinte onderdelen is er gekozen om een kolomboormachine aan te schaffen. Een simpel model van het merk Topcraft bij de ALDI. Blijkbaar komt dit model onder diverse namen uit, de handleiding leidde mij naar de website van Varo.com (link).

LED Verlichting

Ter test zijn er LEDs besteld, in twee formaten, 5 en 8 mm. Aangesloten via een Arduino was het leuk om ze in een bepaald patroon te laten knipperen. Deze LEDs zullen in de achterkant van de canopy gebouwd worden en eventueel knipperen bij het naar links en rechts sturen.

Knipperende LEDs voor op de achterkant van de Tachikoma Canopy

Leave a Reply