Z-363 Spectre 3D Geprinte Behuizing voor de Bioloid Premium

Het is eindelijk zover, mijn nieuwste robot kan aan de wereld worden getoond. De Z-363 Spectre is de afgelopen 1,5 jaar in ontwikkeling geweest. Het idee voor de Spectre kwam al in me op tijdens het ontwerpen van de Tachikoma. In de basis wordt een bestaand robot platform gebruikt, waarbij vervolgens de generieke plastic onderdelen vervangen worden voor een verbeterd uiterlijk. Door veel geluk heb ik een erg goedkope tweedehands Bioloid Premium op de kop kunnen tikken, waarna er een heel nieuw avontuur starten. Een snel overzicht in 3 afbeeldingen, de concept schets, het 3D design en de fysieke realiteit.

Een aantal specificaties.

  • Het kost 140 uur om de robot te 3D printen, met laag hoogtes van 0.2 en 0.25 mm voor de kleine en respectievelijk grote onderdelen.
  • De robot bestaat uit 56 los van elkaar geprinte onderdelen.
  • Alle Bioloid Premium onderdelen passen en kunnen worden aangesloten (AX-12A, CM, batterij etc.).
  • Er is wat ingeleverd op bewegingsvrijheid ter bevordering van het uiterlijk.

Er wordt gekeken om eventueel iets commercieels met deze robot te doen in combinatie met Open Hardware, waarbij alle .stl en 3D engineering bestanden vrij beschikbaar worden gemaakt. Om het uiterlijk nog verder te verbeteren wordt er momenteel gekeken naar kabel sleeving van moddiy.com Een selectie van afbeeldingen en foto’s gedurende het ontwerp en bouw traject:

Leave a Reply