Commisioning Engineer - 2getthere

Employer: 2getthere
Role: Software Engineer
Time period: August 2010 – January 2011
Location: Masdar City, Abu Dhabi, United Arab Emirates ( UAE )
Responsibilities: Part of the on site team at Masdar City, Abu Dhabi (UAE) responsible for testing and implementing of software, technical maintenance and operating a system of automated people and freight transportation through the use of automated guided vehicles (AGV’s).

Omschrijving van Masdar City.

Masdar (Arabisch:مصدر), letterlijk de bron) is een geplande stad in het emiraat Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten. De stad is ontworpen bij het Britse architectenbureau van Norman Foster. Het is een duurzame stad, die volledig van zonne-energie en andere duurzame energie gebruik zal maken. Bron: Wikipedia

Een onderdeel van Masdar City is het vervoer systeem, openbaar, elektrisch en volledig geautomatiseerd. Het openbaar vervoer is een P.R.T. systeem. P.R.T. staat voor Personal Rapid Transit. Het idee achter P.R.T. is on demand persoonlijk vervoerd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld wachten op de bus of trein die periodiek rijdt en overal stopt, is bij P.R.T. altijd een voertuig beschikbaar voor de passagier(s) wat op moment van instappen bedoeld is om die passagier van zijn begin naar eind station te brengen.

Video van de PRT’s in Masdar City

Het werk bij 2getthere omvatte on site het laatste gedeelte van de testing en commisioning periode van het PRT systeem. Na het in bedrijf stellen was het werk gericht op het onderhoud, troubleshooting en de dagelijkse operatie van het personen vervoer. Onder het testen viel het installeren en uit proberen van diverse hard en software compenenten van het systeem, de voertuigsoftware, het super visor syteem, stations en voertuig GUI’s. Hier over werd (internationaal) gecommuniceerd met de diverse sub leveranciers van de desbetreffende componenten en collega’s. Bij onderhoud kan gedacht worden aan vervangen en kalibreren van diverse componenten, remklauw, batterijen, sensors voor obstakel detectie, wiel encoders etc.

Obstakel detectie test

De dagelijkse bezigheden bij het draaien van P.R.T. systeem zijn alles behalve saai te noemen. Is er wel niet een P.R.T. gestopt op obstakel detectie die door een los lopende kat werd getriggerd dan is er wel hoogwaardig bezoek voor Masdar: Zijne hoogheid generaal sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Kroon prins van Abu Dhabi, James Cameron, Film producent, Minister President van Spanje, José Luis Rodríguez Zapatero, Prinses Victoria van Zweden etc. Het werken in een groene stad in aanbouw levert ook bijzondere situaties op met bouwvakkers, stroom uitval en een brandalarm.

Het personen vervoer is gerealiseerd tussen een parkeer plaats en de Universiteit van Masdar, genaamd M.I.S.T. Mensen kunnen hun auto parkeren, op het station naar een voertuig lopen, of op een scherm zien wanneer het eerst volgende voertuig aankomt, in het voertuig stappen, op een knop drukken en worden dan vervoerd naar hun bestemming. De specificaties van het P.R.T. systeem zijn te vinden op de website van 2getthere op de pagina van de Masdar PRT Application.

Een toevoeging op het personen vervoer is het vracht vervoer door middel van een platte A.G.V. waarop een frame bevestigd kan worden. Deze voertuigen zijn onderdeel van het F.R.T. systeem en zouden over dezelfde wegen rijden als de P.R.T. voertuigen. F.R.T. staat voor Freight Rapid Transit.

 

 

Leave a Reply